Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Περί Τσιπρόμπατσου, Μνημονίου, χρεοκοπίας και… ημιυπαίθριου!

Περί Τσιπρόμπατσου, Μνημονίου, χρεοκοπίας και… ημιυπαίθριου!
Από τον ΑΓΓΕΛΟ ΠΥΡΙΟΧΟ: «Από εδώ η γυναίκα μου, από κει τα υπουργεία μου» θα μπορούσε να πει ο μέγας Πάγκαλος συστήνοντας  τη σύζυγό του, έξω από το υπουργείο Παιδείας. Η ωραιοτάτη πλην ατυχεστάτη ως υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη του Αντιπροέδρου, διαμαρτυρήθηκε έξω από το υπουργείο Παιδείας, ως δημοτική σύμβουλος αλλά πάνω απ’ όλα ως σύζυγος του επαγγελματία επαναστάτη Πάγκαλου του μαινόμενου. Η διαμαρτυρία αφορούσε το κλείσιμο του σχολείου του Κουβαρά. Μαλλιά κουβάρια και φυσικά η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται μετά συγχωνεύσεως σχολείων.
Μετά τον ΧΥΤΑ στην Κερατέα, σειρά έχει το Υπουργείο Παιδείας.
Όχι, ο αντιπρόεδρος δεν συνόδευσε τη σύζυγό του, άλλωστε δεν κυκλοφορεί, του στέρησαν την άδεια κυκλοφορίας οι εξαγριωμένοι του ΣΥΡΙΖΑ. Εξυπακούεται ότι μόνο αυτοί αποδοκιμάζουν τον αντιπρόεδρο. Ουδείς ΠΑΣΟΚος. Είναι όλοι τόσο, μα τόσο ικανοποιημένοι από το κυβερνητικό έργο και τον πρωθυπουργό προσωπικώς. Τόσο ευχαριστημένοι, ώστε να αποτολμήσει ο Παπανδρέου να εμφανισθεί μπροστά τους θέλει αρετήν και τόλμην η πρωθυπουργία.

Δεν ξέρω εάν προσέξατε τις αντιδράσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας. Δεν πίστευαν στα αυτιά τους. Κοιτούσαν δεξιά, αριστερά, πάνω, κάτω, τα πόδια τους, τα νύχια τους, κάποιοι σαν την κ. Βάσω Παπανδρέου ήταν έτοιμοι να σηκωθούν όρθιοι, να φωνάξουν «αέραααααααα».
Ήταν ένας πρωθυπουργός από άλλο κόσμο, ένας Παπανδρέου «μόλις έπεσα από το διάστημα», μιλούσε για μια άλλη χώρα, για ένα άλλο έργο, ήταν γενικώς αλλού αλλά… υπερήφανος! «Κανένα Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καμιά Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν καθορίζει τις πολιτικές μας περισσότερο από τις δικές μας επιλογές. Δικές μας είναι οι αποφάσεις». Και καλά, είναι γνωστές οι σχέσεις του πρωθυπουργού με την ελληνική γλώσσα. Άμα του γράφουν να διαβάσει «αρνάκι άσπρο παχύ» θα πιστέψει ότι μιλά για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας…
Ποιος γράφει τους λόγους; Αν τους γράφει ο Ραγκούσης, θέλει να μείνει ο μόνος πρωθυπουργός εξ ου και του γράφει λόγο τύπου «εγώ σκότωσα τη χώρα, δικές μου οι αποφάσεις, εγώ σας κόβω τις συντάξεις, τους μισθούς, το σεξ». Ε ναι, ποιος πηδάει μετά από κόψιμο μισθού; Βέβαια του το χρωματίζουν με καλολογικά στοιχεία. «Έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη στη δύναμη του ελληνικού λαού που καθημερινά βάζει πλάτη». Συγνώμη, μας ρώτησε κανείς αν θέλουμε να βάλουμε πλάτη; Υπάρχει κίνημα Πλατινίστας; Μπορεί να θέλουμε να του βάλουμε πόδι! Να δείτε που τελικώς αυτοί οι πρωθυπουργικοί παρά-λογοι είναι δια χειρός Μπιρμπίλη.
Τον έχει δει τον Γιωργάκη ως ημιυπαίθριο. Τον πηγαινοφέρνει σαν εκείνο το ρημάδι το νομοσχέδιο που της το πετούν στο κεφάλι και αυτή νομίζει ότι της χαρίζουν στέκα για το μαλλί. Τι περιμένεις όμως από μια που έγινε υπουργός επειδή γυμναζόταν στο ίδιο γυμναστήριο με τον Παπανδρέου;
Εκεί που μπερδεύομαι είναι με τον Σαμαρά. Διότι αυτός, μιλά. Δεν είναι σαν τον Καραμανλή που στέλνει παραγγελίες για ντελίβερι με το κινητό  από τα ορεινά έδρανα της Βουλής για να περνά η ώρα του. Όχι, ο Σαμαράς μιλά! Από μόνος του. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερος από τα κείμενα που διαβάζει ο Γιώργος. Δεν ξέρει από που να πιαστεί ο Αντουάν. Το μνημόνιο θέλει να κρυφτεί κι η χαρά δεν τον αφήνει! Είναι μεν υπέρ, αλλά όχι υπέρ πάντων αγών, είναι τέλος πάντων υπέρ, αρκεί να μην είναι είναι υπέρ πίστεως και πατρίδος αλλά, ρίχνει και μιαν απειλή «έρχεται σκληρότερο μνημόνιο» γι’ αυτό πρέπει να αλλάξουν οι όροι του μνημονίου, «αυτό είναι η ελπίδα και η μόνη διέξοδος». Ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε. Όλα είναι φλου.
Είναι κι αυτό το email της πτώχευσης που ανέβασε ένας βλάκας στο διαδίκτυο και βρέθηκαν τουλάχιστον 2.000.000 βλάκες και το πίστεψαν. «Θα έρθει η δραχμή». Εντάξει, είπαμε, πολιτικοί είναι, δεν είναι εντελώς ηλίθιοι.
Μα πάνω απ’ όλα αγαπώ τον Τσίπρα. Γουστάρω που βρίζει τους αστυνομικούς! Όλη η αστυνομία είναι άχρηστοι, οι μπάτσοι είναι εχθροί μας εκτός από τον προσωπικό του Μπάτσο. Όταν είδα τον Αλέξη να βγαίνει από το Μέγαρο Μαξίμου με τον Τσιπρόμπατσο να του κρατά την ομπρέλα και να κάνει δηλώσεις όπως παλιά ο Ρουσόπουλος στον Άγιο Στέφανο, είπα «εντάξει, μετά θα τον στέλνει στο περίπτερο για προφυλακτικά». Ή μήπως όλοι αυτοί μας πηδούν χωρίς προφυλακτικό;
ΜΑΓΙΣΤΡΟΣ


2 σχόλια:

  1. Καλά είναι αυτά που λέει ο Πυριόχος, ΟΜΩΣ πριν από 4 μήνες ( στις Αυτοδιοικητικές εκλογές), το ΠΑΣΟΚ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕΙ (Και αφού προηγουμένως ξεκαθάρισε δια του Πρωθυπουργού ότι αν τα αποτελέσματα των εκλογών δεν ήταν ικανοποιητικά, αυτό θα εκλαμβανόταν ως αποδοκιμασία των πολιτών προς την πολιτική της κυβέρνησης).
    Δικαιολογίες δε του τύπου "δεν πήγε όλος ο κόσμος να ψηφίσει", ΔΕΝ στέκουν κατά τη γνώμη μου, μια και πρόκειται για ανθρώπους που απλά "δεν τους πήγαινε το χέρι να καταψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ" ( απιό φόβο μήπως "πέσει" η κυβέρνησή του).
    Άλλωστε, η καλύτερη μέθοδος για να δούμε ποια είναι η γνώμη της πλειοψηφίας είναι οι εκλογές και όχι η αποδοκιμασία των μελών της κυβέρνησης στον δρόμο ( η οποία πράγματι δεν δείχνει και κάτι μια και μπορεί θεωρητικά να "στηθεί" και από μια σχετικά μεγάλη παρέα ανθρώπων).
    Συνεπώς, ο λαός ενέκρινε στις πρόσφατες εκλογές την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία οφείλει να προχωρήσει ταχύτατα στην υλοποίηση της πολιτικής της κατά τους επόμενους 29 μήνες που της απομένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουσιαστικά, αυτό που έθιξα με το σχόλιό μου παραπάνω είναι ότι ένα κομμάτι των Ελλήνων αγανακτεί πράγματι από την υποκρισία που διαχρονικά χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ , όμως η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι ΠΑΣΟΚ και ενέκριναν πρόσφατα την ασκούμενη πολιτική δια της ψήφου τους.
    Αν μέσα σε 4 μήνες το ξανα-σκέφτηκαν.... τι να πω
    Θα πρέπει να περιμένουν τις επόμενες εκλογές ( Οκτώβρη 2013), και να βρουν το θάρρος να καταψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ.
    Για να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή