Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Έκθεση αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων στη Μελβούρνη

Μια διαφορετική έκθεση λειτουργεί από την περασμένη Δευτέρα στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης. Πρόκειται για μια έκθεση 42 αρχαιοελληνικών μουσικών οργάνων, που μεταφέρθηκαν από το Μουσείο του Κατακόλου Ηλείας.

Στην άγνωστη τεχνολογία των αρχαίων μουσικών οργάνων αλλά και στην τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων, αναφέρθηκε ο δημιουργός της συλλογής, εκπαιδευτικός Κώστας Κοτσανάς.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, που γίνεται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού, μίλησε και ο υπουργός Πολυπολιτισμού της Βικτόριας, Νίκος Κότσιρας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι "αυτή την έκθεση πρέπει να την δουν όλοι, ειδικά οι νέοι της Βικτώριας, για να γνωρίσουν, να δουν και να μάθουν πως η μουσική άλλαξε τον κόσμο, άλλαξε κοινωνίες και έθνη".

Τους επισήμους καλωσόρισε η διευθύντρια του Μουσείου, Βίκυ Γιαννουλάτου. Στην ομιλία της η γενική πρόξενος, Ελένη Λιανίδου, εξέφρασε τον θαυμασμό της για τα εκθέματα και συνεχάρη τον κ. Κοτσανά που έφερε την έκθεση από την Ελλάδα και τον κ. Χάρη Σταμούλη για την προσφορά του, μέσω του μουσείου, προς την ομογένεια. 

http://www.agelioforos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου