Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Τέτοιους νέους χρειαζόμαστε

Παρακολουθήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα την εκπομπή ζούγκλα στην οποία είχε προσκεκλήμενους εκτός των άλλων και απλούς ανθρώπους της καθημερινότητας.

Αυτό όμως πού προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη ήταν ο νεαρός ο οποίος όπως μπορείτε στο ανωτέρω βίντεο κατάφερε με λίγες λέξεις να συνοψίσει πολλά. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι σήμερα δεν υπάρχει μόνο υλική αλλά κυρίως ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΝΑ και αυτό διότι η σημερινή νεολαία δεν έχει ΠΡΟΤΥΠΑ. Συνεχίζοντας τόνισε ότι…«δέν είναι δυνατόν τα X factor και τα σχετικά πού παίζονται στις τηλεοράσεις να ποτίζουν τα παιδία μας και εμάς προσωπικά. Υπάρχουν άλλα ήθη και άλλα έθιμα σε αυτή την Ελλάδα».

Ειλικρινά ένα μεγάλο ΕΥΓΕ αξίζει στο νεαρό πού αποδεικνύει ότι η σημερινή νεολαία έχει αφυπνιστεί από το λήθαργό της απάθειας και της απραξίας και πλέον ζητάει να αποκτήσει τα ιδανικά πού οι μεγαλύτεροι εντέχνως της έκλεψαν. Αν μάς έμεινε κάποια ελπίδα για αυτό τον τόπο, αυτή είναι η ελληνική νεότητα πού θα κλείσει τα αυτιά της στις σειρήνες αυτού του κόσμου και θα αναζητήσει τα ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΑ ήθη και έθιμα πού θα την κρατήσουν ζωντανή, όποιες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσει.

Πηγή: http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2011/06/blog-post_6412.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου