Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Όταν ο "Καίσαρ" απαγορεύει κάθε θρησκεία και λατρεία (πλην του ιδίου) πώς λέγεται αυτό;

ΗΠΑ: Απαγορεύουν στις κηδείες των βετεράνων να ακούγονται οι λέξεις Ιησούς και'Θεός !


Τρεις ομάδες βετεράνων του αμερικάνικου στρατού έχουν εκφράσει παράπονα ότι οι υπάλληλοι στο Εθνικό Νεκροταφείο του Χιούστον, αψήφησαν απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή με την οποία ζητούσε να σταματήσουν να λογοκρίνουν τις προσευχές και να απαγορεύουν τις λέξεις «Θεός» και «Ιησούς» στις τελετές των κηδειών.

Παρά τη δικαστική απόφαση, τοπικοί βετεράνοι λένε ότι
το Τμήμα Υποθέσεων Βετεράνων συνεχίζει να λογοκρίνει τις προσευχές, τις ευλογίες και τις παραδοσιακές τελετές κατά παράβαση της δέσμευσης της Πρώτης Τροπολογίας του Συντάγματος με την οποία η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρεμποδίσει την ελεύθερη άσκηση της θρησκείας ή την ελευθερία του λόγου των Αμερικανών.


Η οργανώσεις ‘Αμερικανική Λεγεώνα’, ‘Βετεράνοι Ξένων Πολέμων’ και ‘Κυρίες του Εθνικού Μνημείου’ όλοι παραπονιούνται για «θρησκευτική έχθρα» στο νεκροταφείο. Στην 26σέλιδη καταγγελία τους, ισχυρίζονται ότι η διευθύντρια του νεκροταφείου, Arleen Ocasio, (φωτο), απαγορεύει τις θρησκευτικές φράσεις και απαιτεί να της υποβάλλονται εκ των προτέρων οι προσευχές για να τις εγκρίνει!


«Μας είπαν ότι δεν μπορούμε πλέον να πούμε «Ο Θεός να σας ευλογεί» και «ο Θεός να ευλογεί την οικογένειά σας», δήλωσε η Marilyn Koepp, εθελόντρια του National Memorial Ladies. «Πώς αισθάνθηκα; Μάλλον δεν θα πρέπει να πω πως ένιωσα γιατί ήταν απολύτως ανατριχιαστικό ότι αυτή η γυναίκα ήρθε να μας πει ότι δεν μπορούμε να λέμε «ο Θεός να σας ευλογεί».


"Τι συμβαίνει στη χώρα μας;"


«Είναι άδικο το γεγονός ότι κάποιος θα μας ζητήσει να βγάλουμε το Θεό έξω από το λεξιλόγιο μας", λέει η Cheryl Whitfield, ιδρύτρια του παρατήματος του National Memorial Ladies στο Χιούστον. "Θα μπορούσα να κλείσω το στόμα μου και να αφήσω τα πράγματα να εξελιχτούν, αλλά όταν πρόκειται να σταθείς για θέματα πίστης στο Θεό και παρηγοριά στις οικογένειες, δεν θέλω να μετανιώσω αργότερα που δεν μίλησα. Όλοι πρέπει να αγωνιστούμε για αυτό που πιστεύουμε ".

"Είμαστε ιδιώτες σε έναν ιδιωτικό οργανισμό, και όμως μας περιορίζουν", δήλωσε ο John Spahr της τοπικής ένωσης Βετεράνων Ξένων Πολέμων, η οποία παρέχει φρουρούς για την τελετή και τελετές για περίπου 60 κηδείες μια εβδομάδα για να τιμήσει τους βετεράνους και τις οικογένειές του θανόντος.


Ο Nobleton Jones είπε ότι αισθάνθηκε να τον υποτιμάνε όταν του είπαν ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη λέξη "Θεός" καθώς θα μιλούσε σε μια οικογένεια που κατά την τελετή. Είπε ότι δεν μπορεί πλέον να πει, το «Ζητάμε ο Θεός να σας χορηγήσει σε εσάς και στη οικογένειά σας, χάρη, έλεος και ειρήνη".

«Αυτό έχει λογοκριθεί», δήλωσε ο Τζόουνς.


Τον περασμένο μήνα, ένας τοπικός πάστορας κέρδισε την μάχη να τελειώσει την προσευχή του με τη φράση "Στο όνομα του Ιησού" στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης του νεκροταφείου.

Ένας δικαστής έδωσε άδεια να να συνεχιστούν οι προσευχές από τους βετεράνους χωρίς την εποπτεία της κυβέρνησης. Ο Επαρχιακός Δικαστής Lynn Hughes είπε στην Ocasio και στο Τμήμα Υποθέσεων Βετεράνων ότι δεν μπορούν να μπλοκάρουν τον πάστορας Scott Rainey από το Χιούστον από το να επικαλείται το όνομα του Ιησού Χριστού στην προσευχή της Ημέρας Μνήμης.


Ο Δικαστής Hughes δήλωσε στο CNN ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να "φιμώνει τους πολίτες λέγοντας ότι είναι προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας, και δεν μπορεί να το κάνει για χάριν μίας ιδέας που έχει κάποιος γραφειοκράτης περί πολιτισμικής ομοιογένειας» και προειδοποίησε ότι οι αξιωματούχοι δεν μπορεί να "αποφασίσουν για το πώς οι πολίτες θα τιμήσουν τους βετεράνους τους."


"Όμως, παρά την προειδοποίηση του δικαστή, φαίνεται ότι η λογοκρισία συνέχισε," αναφέρει ο ραδιοφωνικός σταθμός KTRH στο Χιούστον.


Οι βετεράνοι ισχυρίζονται ότι το Γραφείο Υποθέσεων των Βετεράνων μετέτρεψε το παρεκκλήσι του νεκροταφείου του σε αίθουσα συσκέψεων μόλις ήρθε η Ocasio, πριν από δύο χρόνια. Λένε όμως ότι δεν θα υποχωρήσουν από τον αγώνα.

«Θα λέω ‘ο Θεός να σας ευλογεί’ μέχρι ότου δεν ξέρω τι θα με κάνει ποτέ να σταματήσω», είπε ο Koepp.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/07/blog-post_7682.html#ixzz1RjhwKj4p

1 σχόλιο: