Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

το "μικρό" και το "Μεγάλο" έγκλημα.

Η πρόσφατη εκπεφρασμένη θέση του Υπουργού Προστασίας του Εγκλήματος δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης σχετικά με τα συμφέροντα και τους σκοπούς που υπηρετεί φιλοτίμως το κατοχικό καθεστώς τής πατρίδος μας. Σκοποί που πάντως δεν σχετίζονται με την Εθνική επιβίωση και ευημερία. Κάθε άλλο μάλιστα.

Εξετέθη -άκων ίσως, πλην αφελώς- ο "δημοκράτης" πρώην πρόεδρος τής ΕΦΕΕ, υποστηρίζοντας ότι για την έκρηξη τού εγκλήματος φταίνε οι πολλές πρόσφατες διαδηλώσεις (!!!). Να δούμε τί άλλο θα ακούσουμε. Ίσως πάλι να ήθελε να πετύχει με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια: ΚΑΙ ρίχνουμε στάχτη στα μάτια τού κοσμάκη, ΚΑΙ πλήττουμε ηθικά τις λαϊκές αντιδράσεις. (ή τουλάχιστο έτσι νομίζουμε)

Μέχρι τώρα η επίσημη καθεστωτική προπαγάνδα είχε επιδοθεί σε μαζική πλύση εγκεφάλου, υποστηρίζοντας ότι για την φρικωδών διαστάσεων εγκληματικότητα φταίει η οικονομική κατάσταση των εγκληματιών. (Καλώντας εμμέσως πλήν σαφώς την κοινωνία να δεί ευνοϊκότερα τους ξένους εποίκους). Σχετική μας  ανάρτηση ΕΔΩ. 

Φυσικά φρόντισε δεόντως να χλευάσει -ή και να ποινικοποιήσει ακόμα- αυτό που βιώνουμε και πιστοποιούμε ως αλήθεια εμείς οι παλαιότεροι, όσοι προ δεκαετιών μεγαλώσαμε σε μια Ελλάδα πάμφτωχη μα ασφαλή και ειρηνική, με τις πόρτες μας πάντα ξεκλείδωτες, ότι δηλαδή το "κλειδί" στην δημόσια ασφάλεια είναι η κοινωνική συνοχή και η αιδώς που γεννά η συμμετοχή σε ένα εθνικά συμπαγές αυτοθεσμιζόμενο κοινωνικό σύνολο με ισχυρότατους άγραφους νόμους, και με στέρεους υπαρξιακούς δεσμούς μεταξύ των μελών του. (ό,τι  ακτιβώς δηλαδή μισεί η Νέα Τάξη)

Και σαν να μην έφτανε αυτό, με μνημειώδη πολιτική αθλιότητα και αλητεία τόλμησε να χρησιμοποιήσει τον όρο "μικρο-εγληματικότητα" για να περιγράψει τις εκατοντάδες αθώων θυμάτων σε μια Ελλάδα όπου πια «όλα τα έσκιασε η φοβέρα και τα πλάκωσε η σκλαβιά». Θυμάτων που είτε έχασαν την ζωή τους είτε την σωματική ή και ψυχολογική τους ακεραιότητα.

Εκτός αν αυτός ο όρος συνιστά αναλαμπή ευσυνειδησίας, εννοώντας την δράση των ληστροσυμμοριών ως "μικροεγκληματικότητα" σε σχέση με το Μέγα Έγκλημα κατά τού Έθνους που αυτουργείται από το κατοχικό καθεστώς. Η λανθάνουσα γλώσσα ίσως να είπε αυτή την φορά την αλήθεια...

ΕΝΑΛΙΟΣ ΘΗΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου