Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ποιος είναι ηθικός αυτουργός για το θάνατο των δύο εκπαιδευτικών;


Καθημερινά εκατοντάδες εκπαιδευτικοί οδηγούν πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να μεταβούν στον τόπο εργασίας τους κι όλα αυτά επειδή το ανύπαρκτο Υπουργείο αδυνατεί να βρει μια λύση, μακριά από κομματικές "πιέσεις", στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού της κατανομής του εκπαιδευτικού προσωπικού. Για να είμαστε ακριβέστεροι δεν αδυνατεί, αλλά δεν θέλει, ώστε ακόμη και τώρα που όλη η κοινωνία τους έχει γυρίσει την πλάτη να μπορούν να κρατούν δέσμιους τους απελπισμένους οικογενειάρχες συναδέλφους. Παρά τις "αποσπάσεις με μοριοδότηση" έγιναν φέτος ένα σωρό αποσπάσεις "κατά προτεραιότητα" που όλοι καταλαβαίνουμε ποια ήταν η "προτεραιότητα" στις περισσότερες περιπτώσεις. Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το δυστύχημα...
Εκπαιδευτικοί σκοτώθηκαν σε τροχαίο πηγαίνοντας από τη Λάρισα στη Μακεδονία να διδάξουν –Άφησαν τρία ορφανά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Ζευγάρι εκπαιδευτικών με τρία παιδιά, από τη Λάρισα, που δεν ικανοποιήθηκε η αίτηση απόσπασης (της συζύγου) είχε τραγικό τέλος. Η σύζυγος-νηπιαγωγός- πήγαινε στη Δράμα γιατί δεν είχε πάρει απόσπαση, παρότι τρίτεκνη . Ο σύζυγός της θα πήγαινε στο ΤΕΦΑΑ Σερρών.

Την Παρασκευή Γυμναστής –επίσης Λαρισαίος- γυρνούσε από την Αθήνα γιατί κι αυτός δεν πήρε φέτος απόσπαση.Τώρα βρίσκεται, μετά από τροχαίο , διασωληνομένος στο Νοσοκομείο της Λαμίας.

Ο Νάστος Γιώργος Αιρετός Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Θεσσαλίας μας δήλωσε: «Νεκροί δύο ακόμη συνάδελφοι!Δεν πήραν απόσπαση στη Λάρισα και...σήμερα έχουμε τρία ορφανά!Έλεος!!!Ήταν φίλοι μας, συνάδελφοι νηπιαγωγός και γυμναστής πήγαιναν στην οργανική τους...τώρα τι θα πούνε στα ορφανά τους;»

1 σχόλιο:

  1. Παρότι είναι λίγο παρακινδυνευμένο, μιλώντας γεινικότερα, θα πω ότι αισθάνομαι ένοχος στο βαθμό που συμμετέχω στην καθημερινή μικροδιαπλοκή του σχολείου, στο βαθμό που η κάθε έκνομη δοσοληψία αφαιρεί τη δυνατότητά μου να διεκδικώ και να πετυχαίνω την επίλυση των σοβαρών θεμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή