Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

"Οι Έλληνες φίλοι μας, μας αφήνουν άφωνους"

Νέα πυρά από τα γερμανικά ΜΜΕ με αφορμή τη δημοσίευση των "πόθεν έσχες" των βουλευτών αλλά και για την ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις. Η Bild μιλά για "πλούσιους πολιτικούς" ενώ το Focus αναφέρει ότι "τελειώνει ο χρόνος της κυβέρνησης Παπαδήμου". 

 Η λαϊκιστική Bild να χαρακτηρίζει "δήλωση χρεοκοπίας" τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των πολιτικών.

 "Οι Έλληνες φίλοι μας καταφέρνουν κάθε φορά με κάτι νέο να μας αφήνουν άφωνους. Οι Έλληνες πολίτες επιβαρύνονται -και δικαίως- με σκληρά μέτρα λιτότητας. Οι μισθοί στο δημόσιο περικόπτονται και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους. Η εξυγίανση της χώρας συνιστά ένα ζήτημα που μπορεί να διευθετηθεί μόνο εάν συμπράξουν όλοι, όμως οι πολιτικοί κάθονται πάνω σε περιουσίες αξίας εκατομμυρίων", σημειώνει χαρακτηριστικά.

 "Πώς θα ζητήσουν οι άνθρωποι αυτοί που έχουν εκατομμύρια κρυμμένα σε ελβετικές τράπεζες από τους πολίτες σκληρές θυσίες; Σε περιόδους κρίσης οι άνθρωποι χρειάζονται πρότυπα, που τους δείχνουν μια ηθική βασική γραμμή. Στην Ελλάδα αυτή η γραμμή ακούει στο όνομα: Ο σώζων εαυτόν σωθήτω", παρατηρεί η γερμανική εφημερίδα.

 "Τελειώνει ο χρόνος του Παπαδήμου" 

 Το περιοδικό Focus από τη μεριά του αναφέρει, ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου "δεν μπορεί να τηρήσει τα συμφωνηθέντα". Επικαλούμενο τηλεγράφημα του Reuters, που με τη σειρά του επικαλείται δηλώσεις Έλληνα αξιωματούχου, το δημοσίευμα σημειώνει, ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με τους αρχηγούς των κομμάτων, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων.

 Στο δημοσίευμα σημειώνεται ακόμη, ότι το ΔΝΤ έχει εκφραστεί επικριτικά για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται.

 Πηγή: Deusche Welle
Nooz.gr

2 σχόλια:

  1. Θα έλεγα, να λάβουμε υπόψιν ότι οι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις (όπως κι άλλες στο παρελθόν) δεν είναι αυθόρμητες, δεν είναι δημοσιογραφικές. Είναι στημένες από την πλευρά αυτών που δημιουργούν το πρόβλημα "υπερχρέωσης" των κρατικών οικονομιών και για να πετύχουν τους σκοπούς τους παρασέρνουν την κοινή γνώμη κάποιων κρατών, δημιουργώντας επιπλέον διχασμό και αποπροσανατολισμό.

    Αν το δούμε έτσι, η σωστή αντίδραση είναι να αποτανθούμε με κατάλληλο τρόπο και επιχειρήματα στις κοινωνίες που απευθύνονται το Focus, η Bild, ο Λαμπράκης, ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος κ.ο.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά κατά τη γνώμη μου τα σχόλια του "Ανώνυμου".
    ΟΜΩΣ
    Οι μόνοι που επεσήμαναν ότι στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια φαγώθηκαν τεράστια ποσά από όσους ήταν "στο κόλπο" ( για το οποίο κόλπο εμείς και μόνον εμείς φέρουμε την ευθύνη μια και εμείς το φτιάξαμε), εις βάρος των υπολοίπων, ήταν κάποιοι Γερμανοί Δημοσιογράφοι ( ούτε ένας αντίστοιχος Έλληνας.... Ούτε ένας!).
    Κι εγώ, τυγχάνει να ανήκω στην κατηγορία αυτών που δεν ήταν στο "κόλπο" της Ελλαδάρας, όπως χιλιάδες άλλοι.
    Και τώρα, μου ζητούν να συντριβώ μαζί με όλους όσους ήταν έξω από το κόλπο που οι πολλοί Έλληνες επέβαλλαν ( ότι έγινε, έγινε με την συμμετοχή, ανοχή και υποστήριξη της πλειοψηφίας), ώστε "να σωθεί η πατρίδα".
    ΛΟΙΠΟΝ
    Να σωθεί η πατρίδα, και αν χρειάζεται το αίμα μας, να της το δώσουμε.
    Αλλά να το δώσουμε για την πατρίδα, και όχι για να διασωθούν τα χιλιάδες λαμόγια και οι αρπαχτές που έχουν κάνει.
    ΟΧΙ
    Αν τίθεται σε τέτοια βάση το πράγμα, τότε θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση.
    Και στο επιχείρημα που λέει ότι "θα διχαστεί η χώρα", απαντώ απλά και κατά τρόπον ευθύ: ΝΑ ΔΙΧΑΣΤΕΙ, αν είναι να επιδιώκει την διάσωση των χιλιάδων απατεώνων και των κλοπιμαίων τους.
    Να διχαστεί.
    Μόνον τα πρόβατα πηγαίνουν μόνα τους στο σφαγείο.
    Μόνο τα πρόβατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή