Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Και στην κορφή…Δραγώνα!


Ψευτοεπιστημονικό εκπαιδευτικό συνέδριο στην Κομοτηνή από τα όργανα του Τουρκικού Προξενείου, με τη συμμετοχή όλου του συρφετού των τοπικών τουρκοφρόνων, αλλά και της γνωστής «Ελληνίδας» καθηγήτριας Θάλειας Δραγώνα!

Το νέο «χτύπημα» της διάσημης για τις…φιλελληνικές της θέσεις (και φερόμενης ως πανεπιστημιακής καθηγήτριας) Θάλειας Δραγώνα έλαβε χώρα στην Κομοτηνή (συνήθη άλλωστε τόπο…δραστηριοποίησης τα τελευταία χρόνια για την ίδια και τη συνοδοιπόρο της Φραγκουδάκη) και πιο συγκεκριμένα στο (δήθεν) διεθνές εκπαιδευτικό συνέδριο με θέμα «Διγλωσσία και Ανάπτυξη Γλωσσικών Ικανοτήτων στη Μειονοτική Εκπαίδευση», που διοργανώθηκε προ ολίγων ημερών (16 Φεβρουαρίου) από την «Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (ΠΕΚΕΜ). Ένα από τα πλέον δραστήρια δηλαδή πρακτορομάγαζα του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής (θυμίζουμε άλλωστε ότι πρόεδρος και γενική διευθύντρια αντίστοιχα σ’ αυτό είναι οι δύο κορυφαίοι ίσως συκοφάντες της χώρας μας στα διεθνή φόρα, δηλαδή οι πολύ γνωστοί μας Τζεμίλ Καμπζά και Περβίν Χαϊρουλλάχ).

Ο Καμπζά προήδρευσε μάλιστα και στις εργασίες του συνεδρίου (που έγινε στο ξενοδοχείο Arcadia της Κομοτηνής), ενώ παραβρέθηκε σε αυτό όλος ο καλός κόσμος, όπως η υποπρόξενος Ιλκάι Κοτζαγιγίτ (σ.σ. μετέφερε και τα…συγχαρίκια του αφεντικού που απουσίαζε), ο βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ (ΣΥΡΙΖΑ), ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (επίσης ΣΥΡΙΖΑ), ο πρόεδρος του τουρκο-κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο αντιπρόεδρος Οζάν Αχμέτογλου, ο πρόεδρος του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» Μεχμέτ Εμίν, ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Ερτζάν Χουσέιν, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο πρώην αντιδήμαρχος Κομοτηνής Ριτβάν Μολλά Ισά, ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, ο βοηθός του Φεχίμ Αχμέτ, ο βοηθός του ψευδομουφτή Ξάνθης 




Αχμέτ Χράλ, η δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής (ως επικεφαλής του προξενικού τουρκο-συνδυασμού) Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο Ιλχάν Ταχσίν της τουρκοφυλλάδας της Κομοτηνής «Μπιρλίκ», ο πρόεδρος της παράνομης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» Κοράι Χασάν, ο αντιπρόεδρος του (επίσης παράνομου) «Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» Νετσμί Αμπντουρεζάκ, ο πρόεδρος της αλυτρωτικής ΜΚΟ “Yunturk” Φερούχ Οζκάν, ο πρόεδρος του «Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Ροδόπης» Χουσέιν Εσάτ, ο πρώην βουλευτής και νυν πολιτευτής της ΔΗΜΑΡ Ιλχάν Αχμέτ και πολλοί άλλοι.

Τα πρακτορίδια που αναβαθμίστηκαν σε…εισηγητές!

Χαιρετισμούς απηύθυναν η υποπρόξενος Κοτζαγιγίτ, ο ψευδομουφτής Ιμπραήμ Σερήφ και ο Ριντβάν Μολλά Ισά (μιλώντας εξ ονόματος του δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη) – ενώ ανεγνώσθη και μήνυμα του βουλευτή Ροδόπης Χατζηοσμάν, που έλλειπε. Την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποίησε ο Τζεμίλ Καμπζά, που μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο στόχος του συνεδρίου ήταν να υπάρξουν προτάσεις σχετικά με το πώς μπορεί να βελτιωθεί το εκπαιδευτικό σύστημα. Ακολούθησε σύντομη ομιλία της Περβίν Χαϊρουλλάχ,ενώ στη συνέχεια ο βουλευτής Αϊχάν Καραγιουσούφ συνεχάρη την ΠΕΚΕΜ για τη διοργάνωση του συνεδρίου και τόνισε πως η διγλωσσία δεν αποτελεί διάκριση, αλλά αντίθετα στοιχείο ενοποιητικό των κοινωνιών (σ.σ. τι εννοεί ο…ποιητής;), ενώ υπογράμμισε ακόμη πως για να μάθουμε μια δεύτερη γλώσσα, είναι ανάγκη να μάθουμε καλά τη μητρική γλώσσα (σ.σ. αρκεί πρώτα να διευκρινίσουμε ποια ακριβώς εί’ αυτή, ε;). Από την πλευρά του ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ συνεχάρη και αυτός την ΠΕΚΕΜ και τόνισε ότι πρέπει το συντομότερο δυνατό να εφαρμοστεί η διγλωσσία στη μειονοτική εκπαίδευση.

Σεβασμό προς την εκπαίδευση και την κουλτούρα των…Τούρκων της Δυτικής Θράκης απαίτησε ο αντιπρόεδρος του DEB!

Μετά πήρε τον λόγο ο (γνωστός για τις προκλήσεις του) αντιπρόεδρος του κόμματος DEB Οζάν Αχμέτογλου,

που (επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τον…σεσημασμένο εαυτό του) ανέφερε πως «το εκπαιδευτικό είναι ένα από τα πιο σοβαρά θέματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» και ότι «εμείς ως Τούρκοι της Θράκης ζητάμε να επιδεικνύεται σεβασμός προς την εκπαίδευση μας και την κουλτούρα μας, και αυτός ο δρόμος περνά με επίδειξη σεβασμού προς τη μειονοτική εκπαίδευση». Τέλος ανέφερε πως τα μειονοτικά σχολεία αποτελούν την ταυτότητα και τον πολιτισμό της μειονότητας, και ευχήθηκε επιτυχία στο συνέδριο.

Και στην κορφή…Δραγώνα!

Ε, φυσικά στην κορφή, αφού η (λέμε τώρα) Ελληνίς καθηγήτρια ήταν προφανέστατα το κερασάκι στην τούρτα! Η λεγάμενη (στην 1η φωτογραφία τη βλέπετε στο πάνελ δίπλα στον τουρκοπράκτορα Τζεμίλ Καμπζά, ενώ στη 2η διακρίνεται στην πρώτη σειρά των…τουρκοεπισήμων) υπήρξε βασική ομιλήτρια στο εν λόγω πρακτορίστικο τουρκοσυνέδριο, παρουσιάζοντας (με θέμα ομιλίας «Πολυγλωσσία και Εκπαίδευση») τι σημαίνει πολιτιστική ετερότητα στις σύγχρονες κοινωνίες (σ.σ. ναι, αυτήν ακριβώς περιμέναμε να μας το πει!), τι είναι η δίγλωσση εκπαίδευση και ποιοι οι στόχοι της.

Οπότε εμείς τώρα τι άλλο να σχολιάσουμε! Και μόνο από τα ονόματα των ομιλητών και των παρισταμένων, οποιοσδήποτε διαθέτει διψήφιο νούμερο (ως…IQ, εννοούμε) αντιλαμβάνεται αμέσως ότι αντί του παραπάνω «συνεδρίου» (που διοργάνωσε το…Τμήμα Εκπαίδευσης του Τουρκικού Προξενείου) θα μπορούσε απλώς να εκδοθεί μία ανακοίνωση από το Τούρκικο ΥΠΕΞ ή και τη ΜΙΤ! Ο λόγος που αυτό δεν συνέβη, αλλά είχαμε…συνέδριο, ήταν προφανώς η ανάγκη να καλυφθούν όλες αυτές οι βρωμιές της Άγκυρας και με (ακόμη) μια…«επιστημονική» προβιά! Όσο για τη «συμπατριώτισσά» μας κυρία Δραγώνα και την αποφασιστική συμβολή της στην εν λόγω…προβιά, εμείς για μια φορά ακόμη τη συγχαίρουμε! Πραγματικά, άξιος ο μισθός της!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου