Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ελλάδα καίγεται, αλλά η "αριστερά" συσπειρώνεται κατά των Θρησκευτικών...


Μετά τη Μαρία Ρεπούση, στο θέμα των Θρησκευτικών στα σχολεία αναφέρθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το γεγονός πως ενισχύει τις ώρες διδασκαλίας των Θρησκευτικών αλλά αντίθετα "κόβει" άλλα μαθήματα!

Δύο ημέρες μετά την πολυσυζητημένη πρόταση της βουλευτού της ΔΗΜ.ΑΡ. Μαρίας Ρεπούση να γίνει προαιρετική η διδασκαλία των Θρησκευτικών στο σύγχρονο Λύκειο, σήμερα και Τάσος Κουράκης μέμφθηκε την Κυβέρνηση για την ενίσχυση της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών και ζήτησε και αυτός να αλλάξει ο χαρακτήρας τους.



«Τη στιγμή που έχουμε υποβάθμιση των δευτερευόντων μαθημάτων, όπως της αισθητικής αγωγής, της καλλιτεχνικής και της μουσικής παιδείας κλπ, και στα επαγγελματικά λύκεια έχουμε μείωση των ωρών της φυσικής, εσείς προσθέτετε μια ώρα Θρησκευτικών!» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης, μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το Ενιαίο Λύκειο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμμέσως πλην σαφώς έχει ταυτόσημη θέση με την κ. Ρεπούση, που είχε ζητήσει να εκλείψει το στοιχείο της κατήχησης και τα Θρησκευτικά να μετατραπούν σε Θρησκειολογία. Συγκεκριμένα δήλωσε πως πρέπει πλέον να αλλάξει η ποιότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών και να αναβαθμιστεί… Να απευθύνονται σε όλους τους μαθητές, χωρίς να έχουν κατηχητικό περιεχόμενο, και να στοχεύουν στην κατανόηση του φαινομένου της Θρησκείας.

«Σε μια εποχή που επικρατεί η μισαλλοδοξία και ο θρησκευτικός φανατισμός, είναι αυτονόητο ότι το μάθημα των θρησκευτικών θα πρέπει να αλλάξει χαρακτήρα» τόνισε με έμφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου