Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΑΡΙΣΤΕΙΑ 2013: Βραβεύθηκαν καθηγητές που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα- ΒΙΝΤΕΟ


Ποιος περίμενε ότι ο θεσμός ΑΡΙΣΤΕΙΑ όταν πριν τρία χρόνια η Αννα Διαμαντοπούλου τον εγκαινίαζε σήμερα θα βράβευε καθηγητές που η πολιτεία τους «πέταξε» από την τάξη , θέτοντάς τους σε διαθεσιμότητα.


Αυτό το είδαμε στην σημερινή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας , η πολιτική ηγεσία βράβευσε και καθηγητές από τη μια κρατούσαν το βραβείο και από την άλλη το έγγραφο της διαθεσιμότητας .

Μετά την ομιλία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου κ. Κυριαζή, ο καθηγητής σε διαθεσιμότητα (και -τι ειρωνεία- βραβευόμενος) Δημήτρης Σακατζής ανέβηκε στο βήμα κρατώντας στο ένα χέρι το αριστείο και στο άλλο τη διαπιστωτική πράξη της διαθεσιμότητας, καταγγέλλοντας την πολιτική του υπουργείου Παιδείας. Ο καθηγητής μέσα κλίμα συγκίνησης καταχειροκροτήθηκε.

Την ίδια στιγμή δεκάδες εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα άνοιξαν πανό φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στη διαθεσιμότητα των καθηγητών και τον αποκλεισμό των μαθητών απο τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. 



Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα
Την Παρασκευή 29/11 οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής, έδωσαν δυναμικό παρόν μέσα και έξω από το Υπουργείο Παιδείας.
Με την μαζική τους συμμετοχή, κατήγγειλαν για μια ακόμα φορά τον εμπαιγμό του Υπουργού Παιδείας που δεν διστάζει περιφερόμενος από κανάλι σε κανάλι, να ισχυρίζεται συνεχώς ότι έχει "τακτοποιήσει" ήδη 1300 εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα.
Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης τελετής του Υπουργείο Παιδείας, για την απονομή αριστείων σε εκπαιδευτικούς που διακρίθηκαν σε καινοτόμες δράσεις, οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα έδωσαν αποστομωτική απάντηση στις συκοφαντίες και τα ψεύδη του Υπουργείου Παιδείας. 
Μετά την ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κυριαζή, ο συνάδελφος σε διαθεσιμότητα (και -τι ειρωνεία- βραβευόμενος) Δημήτρης Σακατζής ανέβηκε στο βήμα κρατώντας στο ένα χέρι το αριστείο και στο άλλο τη διαπιστωτική πράξη της διαθεσιμότητας, καταγγέλλοντας την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας. Την ίδια στιγμή δεκάδες εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα άνοιξαν πανό φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στη διαθεσιμότητα των καθηγητών και τον αποκλεισμό των μαθητών απο τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ.
Ο συνάδελφος Δημήτρης Σακατζής, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοστιφάκης και ο Νίκος Κικάκης εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής, στις ομιλίες που έκαναν στη συνέχεια, κατήγγειλαν και κατέρριψαν τους ισχυρισμούς του του Υπουργού Παιδείας για δήθεν αναδιάρθρωση της Τεχνικής Εκπαίδευσης, αποκάλυψαν ότι η δική μας διαθεσιμότητα σχετίζεται με την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και το βίαιο σπρώξιμο των μαθητών στα ιδιωτικά ΙΕΚ.
Στη συνέχεια απαιτήσαμε άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και -εδώ και τώρα- μια θέση για κάθε εκπαιδευτικό σε διαθεσιμότητα, στις εκπαιδευτικές δομές του Υπουργείου Παιδείας. 
Αποτέλεσμα της πίεσης που ασκήσαμε με τη διαμαρτυρία μας αυτή, ήταν ο καθορισμός συνάντησης με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο την ερχόμενη Πέμπτη 5 Δεκέμβρη.
• ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΔΙΑΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
• ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
• ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ 
• ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ
• ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ 
• ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ
Συντονιστική επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα

http://www.esos.gr/article/axiologisi-panepisthmion-tei-sxedio-athina/aristeia_2013_brabefthikan_kathigites-poy_thethiokan_se_diathseimothta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου