Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις μετεγγραφές


Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στο υπουργείο Παιδείας για την έκδοση - αναμένεται σήμερα- της υπουργικής απόφασης με την οποία θα καθορίζεται η διαδικασία των μετεγγραφών και η ακριβής προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων που θα κάνουν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η νομική υπηρεσία του υπουργείου είχε χθες μακρά συνεργασία με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αθανάσιο Κυριαζή. Από την άλλη, το υπουργείο Παιδείας για να κλείσει και τις τελευταίες εκκρεμότητες σχετικά με το πλαίσιο των μετεγγραφών, κατέθεσε χθες τροπολογία στην οποία προβλέπονται τα εξής:

• Η μετεγγραφή θα γίνεται σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα Πανεπιστημίου/ΤΕΙ που βρίσκεται στην περιφέρεια κατοικίας των γονέων των δικαιούχων ή στον τόπο φοίτησης του αδελφού που σπουδάζει. Εάν αυτό δεν υπάρχει, οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν την πλησιέστερη αντίστοιχη σχολή ή τμήμα στη μόνιμη κατοικία των γονέων τους. «Ο πολύτεκνος, ο τρίτεκνος, λόγω αδελφού κ.λπ., που κατάγονται από Κέα, Ανδρο και θέλουν παιδαγωγικό τμήμα, δεν θα μετεγγράφονται στην Αθήνα (1,5 ώρα), αλλά τους στέλνουν στη Ρόδο (να έλθει Πειραιά για να πάει σε 12 ώρες στη Ρόδο)» σχολίασε η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων.

• Σε περίπτωση που οι αντίστοιχες σχολές ή τμήματα Πανεπιστημίου/ΤΕΙ είναι περισσότερες από μία ανά περιφέρεια (στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη), οι δικαιούχοι οφείλουν να τις δηλώσουν κατά σειρά προτίμησης. Κατόπιν, η επιλογή των επιτυχόντων ανά σχολή ή τμήμα θα γίνεται βάσει των μορίων εισαγωγής τους και τη δηλωθείσα σειρά προτίμησης.

• Καταργείται η δυνατότητα που είχαν οι έμμισθοι δημόσιοι λειτουργοί και οι λειτουργοί του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, οι υπηρετούντες στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας να πάρουν μετεγγραφή σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα πανεπιστημίου ή ΤΕΙ στην έδρα που υπηρετούν ή διαμένουν ή έχουν εκλεγεί ή σε πλησιέστερο σε αυτήν ΑΕΙ.


http://www.kathimerini.gr/785891/article/epikairothta/politikh/katate8hke-h-tropologia-gia-tis-meteggrafes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου