Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Οι τζιχαντιστές πέρασαν την πόρτα μας

Παρότι οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών μαρτυρούν ότι προσηλυτίζονται μουσουλμάνοι στο τζιχάντ, στην Ελλάδα εξακολουθούν να υπάρχουν κόμματα που απαιτούν την άνευ ελέγχου απόδοση της υπηκοότητας στους λαθρομετανάστες


Είναι εντυπωσιακό το γεγονός, ότι παρά τα όσα μαρτυρούνται από τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών, ότι προσηλυτίζονται μουσουλμάνοι στοτζιχάντ, και κάποιοι εκπαιδεύονται -όπως στο Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία, Αλβανία…- και στέλνονται στην Μέση Ανατολή, εξακολουθούν στην Ελλάδα να υπάρχουν κόμματα, φορείς και «προσωπικότητες» να απαιτούν την άνευ ελέγχου απόδοση της υπηκοότητας στους λαθρομετανάστες.

Είναι δε ανεπίτρεπτη η ταύτιση που επιχειρείται από τους δήθεν ανθρωπιστές, των Ελλήνων μεταναστών στην Ευρώπη κατά τις δεκαετίες ’50-’60 με τους νυν λαθρομετανάστες. Από τους Έλληνες ζητούσαν πλήρες ιατρικό ιστορικό (ακόμη και από οδοντίατρο), τους δέχονταν για συγκεκριμένη θέση και μόνον μετά από πρόσκληση Έλληνα που ήδη εργαζόταν εκεί. Και φυσικά, την υπηκοότητα την έπαιρναν μετά από πολλά χρόνια παραμονής και αφού τηρούσαν πλήθος προϋποθέσεων. Ποια σχέση έχουν όλα αυτά, με το καθεστώς του «ξέφραγου αμπελιού» που επέβαλαν στην Ελλάδα οι δήθεν ανθρωπιστές;

Πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα φαίνεται από το γεγονός ότι στην Αχρίδα των Σκοπίων πραγματοποιήθηκε συνέδριο με αντικείμενο την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών. Όπως πληροφορούμαστε από το Βαλκανικό Περισκόπιο, μέλη των Υπηρεσιών Πληροφοριών και Ασφάλειας, από 20 χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμμετείχαν σε συνέδριο, κεκλεισμένων των θυρών, για να αναζητήσουν τρόπους για την πρόληψη του θρησκευτικού ριζοσπαστισμού μεταξύ των νέων και να συμμετάσχουν στην καταπολέμηση των ακραίων ισλαμικών φαινομένων όπως παρουσιάζονται στη Συρία και το Ιράκ.

Το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων, επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση αυτού του συνεδρίου, αλλά δεν παρέσχε πληροφορίες ποιες χώρες συμμετείχαν ή εμπλέκονται, καθώς και ποιες δραστηριότητες αποφασίστηκαν να ακολουθηθούν κατά τη συνάντηση.

Η διάσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της διαβαλκανικής συνεργασίας και ορισμένων δυτικών υπηρεσιών, στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών στην περιοχή. Η συνεργασία ήταν στο πλαίσιο του υπουργείου Εσωτερικών και περιλάμβανε ‘την ανταλλαγή πληροφοριών, την επικοινωνία και το συντονισμό σε στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο».

«Αυτή είναι η πρώτη διεθνής διάσκεψη για την τρομοκρατία, ή για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης των νέων. Συνολικά συμμετείχαν 72 πράκτορες από 20 χώρες, τόσο από τις υπηρεσίες πληροφοριών της περιοχής όσο και πέραν αυτής, με τη συμμετοχή τριών διεθνών οργανισμών», επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Δημοσίων Σχέσεων, κ. Ίβο Κοτέφσκι.

Ο ίδιος, τόνισε ότι η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι εννέα κρατικών ιδρυμάτων, που έχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

«Ο κύριος στόχος του συνεδρίου ήταν η ανταλλαγή πληροφοριών για την αναγνώριση της διεθνούς διάστασης του προβλήματος και τις τρέχουσες τάσεις της ριζοσπαστικοποίησης των νέων, όσον αφορά την εξεύρεση νέων μηχανισμών για την καταπολέμηση, επαρκώς, του διεθνούς φαινομένου», είπε ο Κοτέφσκι.

Μέχρι στιγμής, όπως έγραψε η σλαβική εφημερίδα Dnevnik και μετέφερε το Βαλκανικό Περισκόπιο, η Σερβία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Κροατία και η Σλοβενία έχουν ήδη διεξάγει έρευνες για τους Ουαχαμπιστές, ενώ διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό των κέντρων πρόσληψης τζιχαντιστών στην Αλβανία, τα Σκόπια, το Κοσσυφοπέδιο, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Αυστρία.

Για πολλούς «επιφανείς» ελληνόφωνους, που κατόρθωσαν να εκφοβίσουν τον ελληνικό λαό, και που επιμένουν στην διαλυτική πολιτική τους, το Ισλάμ δεν αποτελεί κίνδυνο για τα Βαλκάνια. Ορισμένοι μάλιστα αρνούνται και να παραδεχτούν ότι η αλ Κάιντα και άλλες ισλαμικές οργανώσεις δρουν στα Βαλκάνια, αν και οι ίδιοι οι ισλαμιστές δεν προσπαθούν καν να κρύψουν τις προθέσεις τους.

«Έφυγα από τη Βοσνία με την προσδοκία να γυρίσω οπλισμένος. Αυτή είναι η νέα αυγή του Ισλάμ και εγώ είμαι μέρος της. Οι υπηρεσίες ασφαλείας σας κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι θα απαλλαγούν από εμάς. Το πρόβλημά τους είναι η επιστροφή των εκπαιδευμένων στο πεδίο της μάχης πολεμιστών μας», απαντά με τον τρόπο του στο defence-point, ένας από τους Βόσνιους ισλαμιστές που αυτή την στιγμή πολεμά κατά του Άσαντ στην Συρία.

Ο Μακεδών

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=197460

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου