Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Οδηγός λεωφορείου στην Ξάνθη, έσωσε μαθητή που έπαθε ανακοπή καρδιάς!

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι Πρώτες Βοήθειες, και οπωσδήποτε ΚΑΡ.Π.Α. (ΚΑΡδιο-Πνευμονική Αναζωογόνηση). Πολλές ζωές, και ειδικά αγαπημένων μας ανθρώπων μπορούν να σωθούν!


Μόλις διαπίστωσε ότι το αγόρι δεν ανέπνεε, άρχισε να του κάνει μαλάξεις στο στήθος, καταφέρνοντας έτσι να το επαναφέρει – Το παιδάκι είχε πάθει ανακοπή.

Σωτήρας για ένα ανήλικο αγόρι που υπέστη καρδιακό επεισόδιο, έγινε ο οδηγός ενός σχολικού λεωφορείου στην περιοχή της Βελόνης στα Άβδηρα της Ξάνθης. Όταν το είδε λιπόθυμο στην αγκαλιά της μητέρας του που έκλαιγε γοερά, σταμάτησε και του έκανε τεχνητή αναπνοή σώζοντάς του κυριολεκτικά τη ζωή!

Ο φύλακας- άγγελος του παιδιού ήταν ο Δημήτρης Δημητριάδης, που έκανε δρομολόγιο για να παραλάβει από τον οικισμό μαθητές του δημοτικού, όταν είδε τη γυναίκα με το παιδί της ξαπλωμένο στη στάση. Αμέσως σταμάτησε το λεωφορείο και πήγε κοντά τους. Μόλις διαπίστωσε ότι το αγόρι δεν ανέπνεε, άρχισε να του κάνει μαλάξεις στο στήθος, καταφέρνοντας έτσι να το επαναφέρει!

Ο μικρός μαθητής του Δημοτικού σχολείου Αβδήρων μεταφέρθηκε με Ι.Χ. στο νοσοκομείο της Ξάνθης και από εκεί σε αυτό της Αλεξανδρούπολης, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί ανακοπή και ενημέρωσαν τους γονείς ότι στάθηκε τυχερός καθώς ο οδηγός του έσωσε τη ζωή! Όπως αναφέρει το XanthiPress.gr, η μητέρα του επικοινώνησε με το σχολείο για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για τον σωτήρα οδηγό και ζήτησε να τον συναντήσει γιατί δεν έχει λόγια για να τον ευχαριστήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου