Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Ο πόλεμος της απάτης καλά κρατεί...

Κάποιοι έχουν βάλει σκοπό να γελοιοποιήσουν τα αγνά πατριωτικά αντανακλαστικά του λαού μας, ενός λαού που δίνει απέλπιδο αγώνα για την ιστορική του επιβίωση.




Πρόσφατα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από την παραπάνω φωτογραφία που (υποτίθεται ότι) έχει τραβηχθεί στην παραλία Πλάκας στην Νάξο, και εικονίζει κάποια Αραβικής κατατομής άτομα να καλούν τις λουόμενες να σεβαστούν το Ραμαζάνι τους, με το να μην φοράνε τα προκλητικά για αυτούς μπικίνια. Είναι όμως έτσι;



Με μια πρόχειρη διερεύνηση εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, για τους παρακάτω λόγους:

  • Η φωτογραφία αυτή υπάρχει σε εκατοντάδες ξενόγλωσσες ιστοσελίδες με ημερομηνίες δημοσίευσης 22 και 23 Ιουνίου 2015, με σαφή αναφορά ότι έχει τραβηχθεί στο Αγκαντίρ του Μαρόκου.
  • Η αμμουδιά δεν μοιάζει καθόλου την χρυσή αμμουδιά της Νάξου, ούτε τα νερά έχουν την ανάλογη διαύγεια.
  • Η θάλασσα είναι πολύ ρηχή στα πρώτα μέτρα, παραπέμποντας στον Ατλαντικό.
  • Δεν φαίνονται μισθωμένες ξαπλώστρες, σήμα κατατεθέν (δυστυχώς) των Ελληνικών ακτών.
  • Οι σκιές πέφτουν σχεδόν κάθετα, κάτι που παραπέμπει σε νοτιότερες από τις δικές μας περιοχές. 
  • Υπάρχει ακόμα μια φωτογραφία με την ίδια επιγραφή αναρτημένη σε΄άλλο σημείο, όπου φαίνεται καθαρά ότι η παραλία δεν έχει να κάνει με Νάξο. 
δεν μοιάζει εδώ να είναι η Νάξος

ούτε αυτοί μοιάζουν να είναι στην Νάξο

Η Νάξος είναι αυτή εδώ. Καμία σχέση με τα προηγούμενα

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς ότι:
Είτε έχουμε να κάνουμε με ελαφρόμυαλους θερμόαιμους που πιστεύουν ότι έτσι θα προπαγανδίσουν καλύτερα την (επαινετέα κατά τα άλλα) αντίδρασή τους στην ισλαμική εισβολή στην χώρα μας...
Είτε (το πιθανότερο) κάποιοι να χρησιμοποίησαν την αφέλεια των παραπάνω πατριωτών, προκειμένου να τους γελοιοποιήσουν, και έτσι να πλήξουν το κύρος του πατριωτικού χώρου και να βλάψουν τον αγώνα του.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γνωρίζουμε ότι ναι μεν "μια εικόνα χίλιες λέξεις", αλλά αυτές οι "χίλιες λέξεις" δεν λένε απαραίτητα και την αλήθεια.

ΕΝΑΛΙΟΣ ΘΗΡ








1 σχόλιο:

  1. οπως και να εχει ας τολμησουν κατι τετοιο εδω και τοτε θα δουν οτι ειμαστε εντελως τρελοι και δεν καταλκαβαινουμε τιποτα,και ουτε υπολογιζουμε κανενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή